top of page

BILTEN4-10.09.2021

 

Dragi naši,

za vas smo pripremili par informacija o trenutnom stanju u našim Društvima!

 

  • MZLZ-OPE i MZLZ.d.d. se i dalje navodno „udružuju“, ali… kad će, ne zna se“, 

  • MZLZ-ZUS d.o.o. se ipak prodaje, (iako ništa nije još službeno objavljeno),

  • MZLZ-OPE d.o.o. je konačno dobio novog direktora (u ukupnom zbroju je sad postalo teško pratiti koji je to po redu?) kojega čekaju velike zadaće, (da ako ništa drugo, za početak, prestane koristiti „low-cost“ vatrogasce iz okolnih sela, nego da te dečke propisno zaposli, kako zakon i nalaže),

  • MZLZ-Zaštita d.o.o. još postoji,

  • BTA Hrvatska d.o.o. je napravio neke pohvalne stvari (zapošljavanjem skoro svih ljudi iz agencije „za stalno“) što se na žalost ne može reći i za

  • SDA-Croatia d.o.o. koji su i dalje na suprotnoj strani „barikade“,

  • prinudni upravitelj PlesoPrijevoza d.o.o.  je i dalje uvrijeđen što smo ga prijavili da ne radi svoj posao, a naš bivši poslodavac

  • Zračna luka Zagreb (nakon skoro deset godina) i dalje vodi rat protiv sindikata i pokušava nam ovršiti novac od naših članarina na temelju nekih „skuhanih“ tužbi….i tak…..business as usual!!!

 

Ljeto nam je opet nekako kratko trajalo, godišnjeg odmora nikad dosta, a oni koji su bili na poslu su i ovaj put previše i preteško radili, jer su količinom posla koji se konačno pokrenuo mnogi bili „iznenađeni“, a s time su ponovno na površinu isplivali i stari problemi.

 

Iako smo svi mi zadovoljni djelomičnim povratkom prometa i putnika, nekim pozitivnim sporazumima s Upravama, povratku na posao jednog dijela kolega koji su otišli prošle godine (a prema nekim najavama, moglo bi ih se vratiti još, čak i u zimskom redu letenja), ipak ne možemo prikriti razočaranje što neki stari i dobro poznati problemi u međuvremenu, ne samo da se nisu riješili (iako smo imali dobru priliku i dosta vremena) , nego su dobili i svoje nove varijante.

 

Koliko god smo se trudili riješiti probleme koje nam je donijela pandemija, u čemu smo i prilično uspjeli, izgleda da se neki problemi u našim društvima ne mogu nikako iskorijeniti, pa ste nam i ovih proteklih tjedana ponovno javljali o istim starim problemima: neispravnim rasporedima rada, neadekvatnom broju izvršitelja na mnogim radnim mjestima, radu bez adekvatnih ugovora o radu, obavljanju poslova bez adekvatne plaće (za manje bodova od ugovorenog Kolektivnim ugovorom) pojave neplaćenih sati (npr. ponegdje se sistematski pregledi ne evidentiraju kao radno vrijeme) itd….radi čega neki od nas imaju opravdan osjećaj da se teret ovog povećanja prometa i povratka u „normalan“ rad svalio samo na leđa pojedinaca.

 

Ne možemo tvrditi da se ovakve stvari dešavaju baš uvijek i baš svuda, niti da se dešavaju namjerno, ali možemo tvrditi da se ipak dešavaju, i da je netko, nadležan,  to propustio spriječiti ili ispraviti! (tu nam često na pamet padaju neke mudre izreke, poput one da „uzročnik problema nikada ne može biti dio rješenja istog tog problema“). 

Sindikat NSSAOOH je ustrajno prenosio te informacije Upravama društava, opetovano upozorio na te stare i konstantne probleme, te sad više ne vrijede njihove izjave ( možda i iskrene) da za neke probleme čak nisu ni znali. Sada pouzdano znaju!

 

Povratno, dobili smo informaciju da neki naši poslodavci, nakon svega, stvarno imaju namjeru provesti određene izmjene u organizaciji i sistematizaciji, te smo se stoga, izborili za priliku da se aktivno uključimo u taj proces, sa ciljem da ovaj puta, izmjene i dopune organizacije ipak imaju nekog smisla, odnosno da ne budu samo kozmetičke i jednokratne primjene, te da se pritom čuje i vaše mišljenje.

 

Budući da ne možemo biti zadovoljni tempom i načinom kojim poslodavci ( iz bilo kojeg razloga)  jednostrano predlažu i provode izmjene i dopune organizacije, sindikat NSSAOOH pokrenuo je inicijativu (a koja je, uzgred budi rečeno, već najavljena i dogovorena s pojedinim Upravama) , da započnemo s radnim sastancima sindikalnih predstavnika iz svakog pojedinog sektora/odjela, kako bismo Upravi predložili i one promjene i unapređenja na koje oni ni ovaj put nisu dovoljno obratili pažnju, a po našem mišljenju su ključni za funkcioniranje naših sektora/službi/odjela. 

 

Zato vas pozivamo da se interno počnete razgovarati i konzultirati, ta da u nekom razumnom roku (u slijedećih tjedan-dva)  predložite svoje predstavnike s jasno izraženim stavovima o tome koje su promjene ili unapređenja bitna u ovom trenutku u vašoj radnoj sredini, sukladno vašem profesionalnom mišljenju.

 

Imena (2 do 4) vaših predstavnika, molimo pošaljite do 25.09. na e- mail: nezavisni.strukovni@gmail.com.

 

O rasporedu sastanaka ćemo vas obavijestiti uskoro, ovisno o vremenskim mogućnostima.

 

Mišljenja smo da na taj način (i ovaj put) možemo pomoći, i ponuditi rješenja za najveći dio problema koji se stalno ponavljaju, odnosno ne rješavaju se godinama. Naša dobra volja i trud nije problem, pitanje je samo koliko toga će poslodavci prihvatiti i ugraditi u nove akte koje imaju namjeru donijeti.

 

Alternativa daljnjem odbijanju naših dobronamjernih prijedloga, kojima želimo poslodavcima pomoći ispraviti pojedine nepravde ili nelogičnosti, od kojih neke direktno vode do težih oblika povreda radničkih prava, sankcioniranih Zakonom,  jedino može biti daljnji gubitak povjerenja i povećani broj sudskih predmeta u kojima će radnici tražiti zaštitu svojih prava.

 

Na nama je da budemo jasni i konkretni sa svojim prijedlozima, a na poslodavcima je da prihvate našu „pruženu ruku“, nazovimo to tako!  Ili da je jasno i glasno odbiju i suoče se s mogućim posljedicama!

 

Znamo da ima onih koji su se već umorili od predlaganja, (i razumijemo ih) , ali svejedno, preporučujemo da nađete motiva i da ne propustite ovu rijetku priliku da poslodavcu direktno, u vrijeme izrade ovako važnog dokumenta, iznesete dubinske probleme i moguća rješenja iz vašeg radnog okruženja.

Pa da vidimo na čemu smo !

 

Vaš NSSAOOH

 

bottom of page